Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Υγρό πιάτων

Υλικά: 3 κιλά πράσινο σαπούνι πλάκα, 1 λίτρο νερό, 1/8 του λίτρου οινόπνευμα 90ο, χυμός από 4 λεμόνια, λευκό ξύδι
Λιώνουμε το σαπούνι και το αναμειγνύουμε με το νερό, το οινόπνευμα και τον χυμό των λεμονιών, ανακατεύοντας τα καλά. Αν θέλουμε προσθέτουμε προαιρετικά λευκό ξύδι.

Απορρυπαντικό τουαλέτας

Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, 2 κουταλιές ξύδι, 2 φλυτζάνια νερό, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας
Το καθαριστικό που θα δημιουργήσουμε είναι αντισηπτικό. Αναμειγνύουμε τη μαγειρική σόδα, το ξύδι και το νερό και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν αεριούχα. Προσθέτουμε 2 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας, για να μυρίσει ωραία. Το ρίχνουμε στην τουαλέτα και το αφήνουμε να ενεργήσει για 10 λεπτά. Ξεβγάζουμε πολύ καλά.

Καθαριστικό τζαμιών

Υλικά: 3½ λίτρα νερού, ¼ φλυτζάνι τσαγιού λευκό ξύδι
Αναμειγνύουμε το νερό και το ξύδι και τοποθετούμε το μείγμα που δημιουργήσαμε σε ένα μπουκάλι με το ειδικό πώμα για ψεκασμό. Ψεκάζουμε την επιφάνεια και σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί.

Αλουμινένιο σφουγγάρι για λίπη
Υλικά:
αλουμινόχαρτο
Αν έχουμε ξεμείνει από το συρμάτινο καθαριστικό σφουγγαράκι, μπορούμε να τσαλακώσουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, να του δώσουμε το σχήμα μιας μπάλας και έχουμε ένα εξίσου αποτελεσματικό καθαριστικό σφουγγάρι για τα λίπη.